top of page

הגדרת מסלול מחדש: עתיד הדיור, מתכנון הבית ועד לתכנון העיר.

  • תמונת הסופר/ת: ענבל כהן
    ענבל כהן
  • 1 בדצמ׳ 2018
  • זמן קריאה 2 דקות

עודכן: 29 בדצמ׳ 2018

בואו נדבר רגע על עתיד הדיור, מתכנון הבית ועד לתכנון העיר, ענקי טכנולוגיה וחברות סטארטאפ מגדירים מחדש איפה ואיך נחייה, מהו תפקידו של האדריכל בכל זה?


תכנון הערים בעתיד

חברות הטכנולוגיה המובילות בעולם, מקימות קומפקסים לדיור שיתופי, עיירות אוטונומיות וערים חכמות. במקביל, סטארט-אפים מהפכניים משכללים את האופן בו ייבנו הבתים. מהו תפקיד האדריכל במציאות הלא רחוקה הזו? האם יתהפכו היוצרות? מי ששימש הוגה, יוצר, מחולל ומכוון, יהפוך למשרת של הטכנולוגיה?

הטכנולוגיה הפכה לחלק אינטגרלי מחיינו ולא רק במימדים הוירטואלים, אלא גם במרחב הפיסי. מוצרים ביתיים חכמים ועוזרים דיגיטליים אישיים הם בגדר נחלת הכלל. אנחנו משתמשים באפליקציות ובפקודות קוליות כדי לשלוט על התאורה, המדיה, הטמפרטורה והאבטחה הביתית. בשנת 2020, מספר החפצים, שיוכלו לתקשר עם בני אדם או בינם לבין עצמם מוערך בכ-44 מיליארד. עם זאת, מבנה הבית עצמו, החל בתכנון והעיצוב האדריכלי וכלה בחומרים המרכיבים אותו, לא השתנה באופן מהותי. כאן מתחילה תפנית.

חברות סטארט-אפ וחברות טכנולוגיה גדולות כמו פייסבוק וגוגל ערות לצורכי השוק וקשובות למגמות הטכנולוגיות בענפיי הבנייה והנדל"ן. הן מתרכזות בפיתוח פתרונות מתוחכמים, העתידים לשנות את האופן בו נגדיר מהו בית מהו רחוב, מהי שכונה ומהי עיר. חברות אלה מקדמות פיתוח מגוון שיטות בנייה להקמת פרויקטים שאפתניים, המאפיינים מחדש כל רכיב ומרכיב. החל מחומרי הבנייה, הייעוד, השימוש, השינוע, הניידות, הנגישות וכלה ביחסי הגומלין בין החללים ורמות הפרטיות הנגזרות מהם.

בניגוד לערנות, שמפגינות חברות הטכנולוגיה, היוצרים ההיסטורים, אלא שכונו רב בנאים בשעתו, נרדמו בשמירה. אט אט הם הופכים להיות מפעילי מערכות ומיישמי אפליקציות. הפיספוס, כנראה, נובע מדפוסי התנהגות מיושנים, בדלנות וחוסר היכרות עם תהליכים המאפיינים את התעשיות עתירות הידע. אבל, כשהקידמה והחדשנות נושפת בעורף הגיע הזמן להדביק את הפער.

ההזדמנויות מרובות, אוכלוסיית העולם עתידה למנות כ-9 מליארד איש בשנת 2050, רובם יתגוררו במרכזים עירוניים. מצוקת הדיור העולמית רק תלך ותחריף. ענף הבנייה בכלל והנדל"ן בפרט נדרשים לספק מענה לצרכים, ההולכים ומתרבים. שיפור איכות הבנייה, קיימות, עמידות בפני פגעי טבע והפחתת עלויות, הם האתגרים המרכזיים הניצבים בפני התעשייה המסורתית. אך טבעי, שהאדריכלים יקחו חלק בתכנון העתידי של המרחבים הבנויים, שיתרמו מהידע המצטבר שלהם וישובו להיות שחקנים מרכזיים במגרש הביתי שלהם. שיתוף הידע המצטבר, הוא המפתח

והגיע הזמן לשנות את הלך הרוח.

Comentários


bottom of page